Ellen Bienen

Ellen Bienen, oprichtster van Fysio de Hazelaar, is in 1985 afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeute in Utrecht en heeft sindsdien in de eerste lijn praktijkervaring in fysiotherapie. In 2000 voegde zij de specialisatie Oedeemfysiotherapie toe aan haar repertoire.

Samenwerkingen
Ruim 10 jaar geleden begon ze op bestuurlijk vlak als lid van de programmacommissie van de NVFL (Nederlandse Vereniging voor Lymfologie), onderdeel van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Met ingang van 2018 voegde zij daar de samenwerking met ReNa wandelsport en de begeleiding bij de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation aan toe. Ook neemt zij deel aan het community board van Amsterdam UMC (locatie VUmc). Hier houdt ze zich bezig met innovaties in de zorg m.b.t. diverse online trainingsmogelijkheden. Daarnaast behoort zij tot een klankbordgroep, waarmee zij de fysiotherapeutische behandeling tijdens chemotherapie probeert te verbeteren.

Sport
Naast de studie Fysiotherapie heeft Ellen veel aan judo gedaan bij Sportschool Helsdingen, waar ze 1x Nederlands Kampioene werd in 1979, en later heeft ze de sport ook beoefend bij Sport en Bewegen. Sinds ruim 10 jaar danst ze bij 4-Dance Studio’s en heeft ze in het verleden deelgenomen aan de Highland Games.

Vrijwillgerswerk
Dat ze in de sport aanwezig is, bewijst ze niet alleen door de sport te beoefenen, maar ook door als vrijwilliger actief te zijn. Ze is jarenlang vaste verzorgster geweest van voetbalvereniging VVOP, heeft verschillende keren medische verzorging verricht bij voetbalvereniging Brederodes en heeft eenmalig begeleiding gegeven bij Alpe d'HuZes. Sinds juli 2014 maakt ze ook deel uit van de organisatie van Ladies Night in Vianen.

Met welke fysiotherapeutische problemen kunt u bij Ellen terecht?

Je kan bij Ellen terecht voor:
- Algemene fysiotherapie; dat wil zeggen alle gewrichtsklachten, spierklachten, neurologische klachten/ziekten, ademhalings- en ontspanningsproblemen.

- Oedeemfysiotherapie; het afvoeren van een ophoping van vocht ten gevolge van een beschadiging of slecht werkende bloed- en/of lymfevaten.

- Aanmeten van therapeutisch elastische kousen of andere verbandmiddelen ter bestrijding van oedeem.

- Manipulatieve therapie methode Maitland voor het opheffen van blokkades in gewrichten.

- Klassieke, Medical Taping en Lymftaping om gewrichten, spieren, lymfevaten of onderhuids bindweefsel te steunen, ontlasten of stimuleren in hun functie.