Ellen Bienen

Ellen Bienen, oprichtster van Fysio de Hazelaar, is in 1985 afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeute in Utrecht. Vanaf 1985 tot heden praktijkervaring fysiotherapie in de eerste lijn in Ermelo, Barneveld, Vianen en Nieuwegein. Daarnaast heeft ze sinds 2000 een specialisatie als Oedeemfysiotherapeute en is ze op bestuurlijk vlak sinds 10 jaar lid van de programmacommissie van de NVFL (Nederlandse Vereniging voor Lymfologie), onderdeel van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Naast de studie Fysiotherapie heeft Ellen veel aan judo gedaan bij Sportschool Helsdingen, waar ze 1x Nederlands Kampioene werd in 1979, en later heeft ze de sport ook beoefend bij Sport en Bewegen. Sinds 10 jaar danst ze bij Sylvia's Jazz en twee keer per jaar neemt ze deel aan de Highland Games. Dat ze in de sport aanwezig is, bewijst ze niet alleen door de sport te beoefenen, maar ook door als vrijwilliger actief te zijn. Ze is jarenlang vaste verzorgster geweest van voetbalvereniging VVOP en heeft verschillende keren medische verzorging verricht bij voetbalvereniging Brederodes. Sinds juli 2014 maakt ze ook deel uit van de organisatie van Ladies Night in Vianen.

Met welke fysiotherapeutische problemen kunt u bij Ellen terecht?

Je kan bij Ellen terecht voor:
- Algemene fysiotherapie; dat wil zeggen alle gewrichtsklachten, spierklachten, neurologische klachten/ziekten, ademhalings- en ontspanningsproblemen.

- Oedeemfysiotherapie; het afvoeren van een ophoping van vocht ten gevolge van een beschadiging of slecht werkende bloed- en/of lymfevaten.

- Aanmeten van therapeutisch elastische kousen of andere verbandmiddelen ter bestrijding van oedeem.

- Manipulatieve therapie methode Maitland voor het opheffen van blokkades in gewrichten.

- Klassieke, Medical Taping en Lymftaping om gewrichten, spieren, lymfevaten of onderhuids bindweefsel te steunen, ontlasten of stimuleren in hun functie.