vergoeding

Fysio de Hazelaar heeft met alle verzekeraars een contract en declareert rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekering staat uitgewerkt in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Voor gecontracteerde fysiotherapie gelden de tarieven zoals met uw zorgverzekeraar zijn afgesproken. U ontvangt dan geen nota. In de overige gevallen gelden de tarieven zoals aangegeven in de wachtkamer of op de website. De vergoeding voor fysiotherapie kan verwarrend voor u zijn. Als u daar hulp bij nodig heeft, dan kunt u altijd de fysiotherapeut zelf inschakelen.

  • Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, u kunt in de polis zien hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Deze behandelingen worden niet van uw eigen risico afgetrokken.
  • Voor personen van 18 jaar en ouder  na een operatie en enkele chronische ziektebeelden wordt het deels vergoed uit de basisverzekering. Deze behandelingen worden dan wel van uw eigen risico afgetrokken. De eerste 20 behandelingen moet u zelf betalen, tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Er zijn een aantal verzekeringen die alle 20 behandelingen dekt in het geval van een chronische aandoening. Hiervoor kunt u navraag doen bij de fysiotherapeut of u kunt dit vinden in de polisvoorwaarden. Na 20x aanvullend start vergoeding uit de basisverzekering na betaling van het eigen risico.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen per aandoening per jaar vergoed vanuit de basisverzekering, hierbij wordt er geen beroep gedaan op het eigen risico. Bij meerdere behandelingen wordt er, indien een aanvullende verzekering is afgesloten, een beroep gedaan op de aanvullende verzekering van de ouders. Na een operatie of enkele chronische ziektebeelden worden de behandelingen volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

De vergoedingen van fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering zijn elk jaar aan veranderingen onderhevig.
Controleer deze daarom goed, ook al bent u niet van polis veranderd.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact